Trajectòria

JOAN MARTORELL

Compositor, director d’orquestra i pianista mallorquí. Guanyador del primer premi Art Jove 1996 al millor compositor de música jove contemporània i nominat als Premis de la Música 2006 d’Espanya al millor disc de noves músiques amb el seu primer treball discogràfic Capturant un sospir gravat entre Argentina i Mallorca.

L’any 2006 és el compositor encarregat en compondre la música Mallorca. Un viatge a l’interior un espectacle interdisciplinari que combina música i dansa i que es va estrenar durant la diada de Mallorca la qual va ser interpretada per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i retransmesa en directe per televisió.

Treballa intensivament en el camp del cinema orquestrant pel·lícules internacionals com Inferno, Kung Fu Panda 3, Bebé Jefazo, Angry Birds, Terminator: Genisys… i nacionals com Handia (banda sonora de Pascal Gaigne guanyadora del premi Goya 2018 a la millor banda sonora), El Bar (Álex de la Iglesia), Anacleto: Agente secreto, El rey de la Habana (Premi Gaudí 2015 a la millor banda sonora original a la qual participa orquestrant i composant part de la música), Mi gran noche… entre moltes altres. Compon la banda sonora pel llargmetratge Hambre del director Manu Herrera, així com música per a publicitat, sèries de televisió, documentals, videojocs, dansa…

En el camp de la publicitat ha participat en campanyes tant com a compositor, orquestrador o director d’orquestra com les de la Loteria nacional de 2015, AUDI “El país de siempre jamás” de nadal 2017, Movistar TV, de promoció turística de les Illes Balears, entre moltes altres.

Ha participat juntament amb el compositor Sergio de la Puente en la direcció orquestral, composició de música addicional i orquestració d’espectacles com la Cerimònia d’inauguració dels Jocs del Mediterrani 2018 entre molts altres esdeveniments.

 

 

 

 

 

Com a director d’orquestra ha dirigit formacions com l’OCB (Orquestra Simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya), l’Orquesta Filarmónica de Málaga,  la Budapest Symphony Orchestra, Bratislava Symphony Orchestra, Orquestra Simfònica de les Illes Balears, la Film Chamber Orchestra, …

Actualment resideix a Barcelona des de fa onze anys i dedica la major part del seu temps a enregistrar i orquestrar per a diferents compositors de cinema com Hans Zimmer, Heitor Pereira, Lorne Balfe, Joan Valent, Ludovico Einaudi, Pascal Gaigne, Harry Gregson-Williams, Rupert Gregson-Williams, … així com també oferint concerts, component i produïnt.

 

Share:
© 2019 - Joan Martorell