Manual inacabat per anar per la vida

Guillem d'Efak sentit per Joan Martorell (25 aniversari de la seva mort)

26/08/2020
21:00
Castell de Bellver, Palma de Mallorca
Manual inacabat (per anar per la vida)
Manual inacabat per anar per la vida
Joan Martorell

Guillem d’Efak sentit per Joan Martorell (25 aniversari de la seva mort)

Guillem d’Efak, artista polifacètic i polièdric, inspira Manual inacabat (per anar per la vida), un projecte del pianista i compositor Joan Martorell, que pren el nom d’un dels poemes de l’escriptor mallorquí. En aquest espectacle musical i poètic, Martorell fa un repàs als versos de d’Efak que més l’han colpit de manera personal, per tant, no necessàriament són els més coneguts. Aquest recital són lletres plenes de música i música plena de lletres. Així era Guillem d’Efak, un artista que feia poemes que semblaven cançons i escrivia cançons amb ritme de poesia. Les lletres li sonaven al cap, com aquell que fa com si no hagués fet res.

Des de l’admiració i després de 25 anys de la seva mort, el recital de Joan Martorell continuarà aquest manual inacabat del poeta, revivint-lo amb un grapat de cançons basades en poemes de diferents èpoques de l’autor, com si s’haguessin escrit ara mateix; com ja va fer 10 anys enrere.

Es tracta d’un concert senzill, íntim, proper, que anirà del més trascendental al més banal, fent servir les paraules justes –com ho feia el propi Guillem-. Per interpretar el repertori, Joan Martorell compta amb la col·laboració d’artistes mallorquins entre els que destaquen la intensa i vibrant veu de Marta Elka i la virtuosa guitarra de Toni Pastor.

Manual inacabat intercala entre cançó i cançó versos recitats per l’actor català Jordi BoixaderasAgnès Vanrell acompanyats per la música del jove compositor mallorquí.

 

 

Share:
© 2019 - Joan Martorell